Nano Infrarood

Begin je eigen energietransitie nu!
De lente is al weer bijna voorbij! Tijd om je voor te bereiden op je eigen energietransitie. Je zoekt op internet hoe je van het gas los kan komen. Woningbouwcorporaties besteden wel € 40.000,- om een woning klimaatneutraal te maken. Maar zoveel geld wil jij liever niet besteden. En je wil ook niet voor hele lange tijd op een lening aflossen. Dan is nano-infrarood een interessante oplossing. Hoe kun je een eerste stap te zetten?
Ainano BV denkt met je mee
Ainano is speciaal opgericht met focus op Nano-panelen. Want nano-infrarood verwarming is de sleutel voor jouw eigen energietransitie. Niet omdat het moet. Nee, omdat je dat wil. Nano-infrarood is in gebruik goedkoper dan gasverwarming. Zeker als je al zonnepanelen op het dak hebt. De investeringen zijn ook betaalbaar.
Wij bieden een totaal pakket. Advies, Aanleg en zo nodig Financiering. Een woning van circa 100 m2 kan voor circa 5.000,- Euro van het gas los.
Nano-Infrarood vervangt je CV
Nano-Infrarood is de verwarming van morgen. Nano is goedkoop. Nano is zuinig. En Nano geeft een aangename warmte. Hoe werkt Nano-Infrarood?

60% lange-golf straling, 40% convectie

Werking
In de microscopisch kleine structuur van het paneel ontstaan electrische wervelstroompjes. Die brengen warmte in het materiaal. De wervelingen geven een lange-golf straling. Een deel van de warmte wordt aan de lucht afgegeven (convectie), zoals bij een radiator. Ongeveer 60% van de energie wordt omgezet in straling. De lange golf zorgt voor een aangename warmte als je je in het invloedsgebied van de panelen bevind. De lange-golf straling is niet schadelijk. Een voordeel is ook dat objecten, zoals tafels, stoelen en muren door de straling worden opgewarmd. Die warmte blijft zo langer beschikbaar.
Nano-Infrarood is zuinig
De elektriciteit wordt ter plaatse omgezet in warmte. Daarom zijn de panelen efficiënter dan radiatoren van een CV. De panelen zijn ongeveer 3 maal zo efficiënt als de CV.
Bij stralingswarmte heeft men het al warm bij een lagere temperatuur op de thermostaat. Dat kan wel 2 graden schelen.
WiFi – thermostaat
De thermostaat wordt verbonden met de WiFi. Er zijn apps beschikbaar, zodat je vanaf je telefoon de panelen kunt bedienen.
Dutchy Energy Saver
De DutchIE panelen zijn uitgerust met de ‘Dutchy Energy Saver’. Die zorgt er voor dat de panelen niet 560 Watt per uur gebruiken, maar slechts 350 tot 400 Watt. De nanopanelen van DutchIE zijn dus extra zuinig.
Is het goedkoper dan mijn gas-CV?
Ja, Nano is goedkoper. In een gewoon huis scheelt Nano niet veel met een gas-CV. Maar gas wordt in de toekomst duurder en (groene) stroom wordt steeds goedkoper. De Dutchy Energy Saver maakt het verschil groter. In combinatie met zonnepanelen scheelt het aanzienlijk – zie de rekenvoorbeelden. Daarom passen zonnepanelen en nanopanelen goed bij elkaar.
Andere voordelen
Voor een gas-CV moet je maandelijks vastrecht betalen. En een serviceabonnement kost ongeveer een tientje per maand. Dat kan bij nanopanelen wellicht vervallen. In de bijkeuken krijg je meer ruimte.
Voor nieuwbouw: – geen schoorsteen op het dak. Dus minder kans op lekkages. De investeringen zijn ongeveer 25% geringer (geen leidingen door de woning). Nanopanelen zijn daarom in toenemende mate populair in nieuwbouwprojecten.
‘All electric’
Zeker als je zonnepanelen op je dak hebt is het aantrekkelijk om alles met elektriciteit te doen. Je kan dan koken met inductie. Tapwater in de keuken komt uit een doorstroomboilertje. Voor douchen kan je ook een zo’n boiler gebruiken. Sommige mensen kiezen voor het douchen voor een grotere boiler.
Rekenvoorbeelden
We hebben twee rekenvoorbeelden uitgewerkt.
A) een klein appartement (60m2) van een woningbouwvereniging en
B) een villa op de Utrechtse heuvelrug met een maandelijkse energierekening van € 350,- .
Advies
Doorrekenen van je woning plus advies kost € 50,- .
Als je ons opdracht geeft voor de uitvoering dan is advies uiteraard gratis.
Stuur een mail naar comfort@ainano.nl met een tekening van je huis en je contactgegevens. Geef ook informatie over je huidige situatie. Dan kunnen we een vergelijking maken. Na ontvangst van betaling geven wij je vrijblijvend advies.